Apfelstrudel. Wiener Apfelstrudel is a classic Viennese apple dessert that you probably know by the name of Apple Strudel. Flaky layers of strudel dough encase a bright fall apple filling that is studded with raisins and. This Apfelstrudel recipe (German Apple Strudel) is a delicious dessert with sweet, spiced apples and raisins in a flaky crust that everyone will love.
VIENNA FOODTRIP - Apple Strudel (Apfelstrudel) More Viennese recipes: http Apfelstrudel Rezept - Rezept ist in der Beschreibung #chefkoch - Продолжительность. Finde was du suchst - schmackhaft & brillant. Jetzt ausprobieren mit ♥ Chefkoch.de ♥. You can cook Apfelstrudel using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Apfelstrudel
- Prepare of Teig nach eigener Wahl.
- It's of Dieses Rezept ist mit Kuchenteig gemacht. Blätterteig eignet sich auch gut..
- It's 600 g of Äpfel.
- Prepare 50 g of Sultaninen.
- You need 2 EL of Porto, Rum oder Apelsaft.
- You need 1 of Zitrone.
- You need 4 EL of Zucker.
- It's 1 TL of Zimt.
- Prepare 4 EL of gemahlene Mandeln.
- Prepare 1 of Ei.
Apple Strudel ("Apfelstrudel") is a typical and beloved Austrian dessert. This is my granny's recipe - and I've never had any better tasting Apple Strudel. An easy homemade apple strudel (German Apfelstrudel) that is simply perfect for fall and winter but can be enjoyed at any time of the year. It's flavorful, flaky, buttery, juicy, crispy, and very delicious!
Apfelstrudel instructions
- Sultaninen in Porto einweichen für ca. 1/2 Std. Zitrone 🍋 ausdrücken. Äpfel schälen, in dünne kleine Scheiben schneiden und mit dem Zitronensaft mischen..
- Die geschnittenen Äpfel, Sultaninen, Mandeln, Zimt und Zucker mischen..
- Teig in der Hälfte mit der Füllung belegen, dann zuklappen. Mit Ei einpinseln und mit dem Messer einschneiden..
- Im Ofen bei 200 Grad 45 min. backen..
Apfelstrudel is one of the most enjoyed German desserts. Remove the baking sheet from the oven, let the Apfelstrudel cool down a little on the sheet. Apfelstrudel (apple strudel) is a traditional Viennese pastry, popular in Austria, Germany and in countries that once belonged to the Austro-Hungarian Empire. It consists of an oblong pastry with an. Discover the unique items that apfelstrudel creates.