Murgh Palak. Saag Murgh or Palak Murgh as I call it; is a classic north Indian dish with pureed spinach that is cooked with chicken, spices and fresh coriander. Palak murgh is a green coloured scrumptious chicken (murg) preparation with a spinach puree based gravy. Share your favorite chicken recipe online.
Palak Chicken Recipe in Urdu by ChatnCooking with Mahreen. Ingredients for Kadai Murgh Palak Methi Recipe. Fenugreek leaves (methi) blanched and chopped ½ bunch. You can cook Murgh Palak using 36 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Murgh Palak
- You need 250 g of Hähnchenbrust.
- Prepare of Marinade:.
- Prepare 3 EL of Naturjoghurt.
- Prepare 1 EL of Pflanzenöl.
- You need 1 TL of Salz.
- Prepare 1 TL of Pfeffer.
- You need 2 TL of Garam Masala.
- Prepare 1/2 TL of gem. Koriander.
- It's 1/2 TL of Kurkuma.
- It's 1/2 TL of Kreuzkümmel.
- You need 1 daumengroßes Stück of Ingwer, gewürfelt.
- Prepare 1 of Knoblauchzehe, gewürfelt.
- It's 1/2 of Zitrone, Saft.
- It's of Fleischzubereitung:.
- It's 1 EL of Kokosöl oder Ghee.
- You need of Curry:.
- It's 250 g of Blattspinat, TK.
- Prepare 1 of Zwiebel, gewürfelt.
- You need 1 of Knoblauchzehe, gewürfelt.
- You need 1 daumengroßes Stück of Ingwer, gestiftelt.
- It's 1 EL of Kokosöl oder Ghee.
- Prepare 200 g of passierte Tomaten.
- It's 100 ml of Wasser.
- You need 1/2 TL of Kreuzkümmel, gemahlen.
- It's 1/4 TL of Kreuzkümmel, ganz.
- You need 1 of Lorbeerblatt.
- You need 2 TL of Garam Masala.
- Prepare 1/4 TL of Koriander, gemahlen.
- You need 1/2 TL of Chilipulver.
- It's 3 EL of Naturjoghurt.
- You need of Raita:.
- It's 1/2 of Gurke, gehobelt.
- Prepare 250 g of griechischer Joghurt.
- It's 1/2 TL of Kreuzkümmel.
- Prepare 1/2 TL of Salz.
- It's 1 TL of Minze, getrocknet oder frisch.
Palak Murgh Recipe in English is an easy and traditional cooking recipe to prepare at home. It provides you an awesome taste of Mughlai Recipes. MURGH PALAK The nutritious palak in tender chicken, #MurghPalak is just a recipe you'd love! Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása.
Murgh Palak instructions
- Alle Zutaten für die Marinade zusammen in einer Schüssel verrühren, Fleisch in mundgerechte Stücke schneiden und für mindestens 2 Stunden marinieren. Spinat auftauen lassen..
- Fleisch aus der Marinade nehmen. Kokosöl oder Ghee in einer Pfanne erhitzen und das Fleisch darin scharf anbraten. Das Fleisch kann auch auf dem Grill gebraten werden. Beiseite stellen und abkühlen lassen..
- Ghee oder Kokosöl in einer hohen Pfanne erhitzen. Lorbeerblatt und ganzen Kreuzkümmel in der Pfanne anrösten. Dann Zwiebeln, Ingwer und Knoblauch dazugeben und kurz mit anbraten..
- Passierte Tomaten und die anderen Gewürze hinzugeben und solange köcheln lassen bis es am Pfannenboden ansetzt. Fleisch dazugeben und erwärmen..
- Blattspinat mit einem Mixstab pürieren und zusammen mit dem Joghurt und Wasser in die Pfanne geben. Nochmals abschmecken..
- Raita: Gurke hobeln, salzen und vermengen, so dass das Wasser entweicht. Flüssigkeit abschütten. Joghurt, Kreuzkümmel und Minze hinzugeben und kurz ziehen lassen..
- Dazu passt perfekt Reis oder Naan-Brot. 🇮🇳.
Murgh palak is a comforting and #delicious spinach and chicken curry that is #perfect any time of the year eaten over #rice or with #naan. Palak means spinach, and murgh mean chicken. Allow ample time for marinating at least. You can wilt the spinach first for this then whizz it in a blender if you like. I add it freshly chopped for texture.